PSK pripravil pre deti výchovno-rekreačné tábory v hodnote 2,6 milióna korún

08.08.2005 Prešov

Prešov 8. augusta (TASR) - Dovedna 2,6 miliónov korún vynaložil Prešovský samosprávny kraj (PSK) na organizovanie tohtoročných výchovno-rekreačných táborov p...
Prešov 8. augusta (TASR) - Dovedna 2,6 miliónov korún vynaložil Prešovský samosprávny kraj (PSK) na organizovanie tohtoročných výchovno-rekreačných táborov pre deti s poruchami správania, s ťažkým zdravotným postihnutím a pre deti v náhradnej rodinnej starostlivosti.

PSK zabezpečuje organizáciu týchto táborov, financie na ich realizáciu získal od Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.
\"Výchovno-rekreačný pobyt pre deti s ťažkým zdravotným postihnutím sa uskutoční v sedemdňových turnusoch od 9. augusta do 6. septembra v Jahodnej a tábor pre deti s poruchami správania, resp. pre deti v náhradnej rodinnej starostlivosti beží v rovnakých turnusoch od 2. júla do 27. augusta v rekreačnom zariadení Zelený breh - Kokošovce - Sigord, \" uviedla dnes pre TASR Marta Sibalová z PSK.
V rekreačných zariadeniach sa počas leta zrekreuje spolu 924 detí, z toho 744 detí s nariadenou ústavnou starostlivosťou a 180 detí s ťažkým postihnutím, vrátane sprievodcu.
Vlani sa prostredníctvom PSK odrekreovalo 848 detí v 11 turnusoch.
 

Vyberte región